Skip to content

Benjamin Bengel

3 september 2013

Finally, I’m a professional writer!

My dear friend Sanne started a webshop with lovely toys, called Benjamin Bengel, and wanted a tie-in blog. For this, I now write monthly columns and children’s stories, about a little boy named Benjamin, and his sister Sofie. Everything is illustrated by the wonderfully talented Joanne Lew – Vriethoff. What a joy!

You can find my writings (in Dutch) and the rest of the blog, with pieces written by Marloes Gesman, here.

—————————-

Eindelijk, ik ben professioneel schrijver!

Mijn lieve vriendin Sanne is een webwinkel gestart, genaamd Benjamin Bengel. Hier verkoopt ze mooi, degelijk, fantasieprikkelend en vooral heel leuk speelgoed, voor kinderen van alle leeftijden.

Sanne heeft een heel eigen, unieke visie op het leven in het algemeen, en dus ook op hoe ze wilde dat haar site er uit zou gaan zien en hoe ze voor goede interactie met haar klanten kon zorgen. Een van de onderdelen hiervan is een aan de webwinkel gekoppelde blog, waarop columns en productreviews verschijnen. Maar de hoofdzaak zijn de (voorlees)verhalen over Benjamin Bengel, de naamgever van de winkel.

Benjamin is een klein jongetje dat samen met zijn vader, moeder, zusje Sofie en hond Boet in een vinexwijk ergens in Nederland woont. Hij beleeft gewone kleine-jongetjes-dingen, maar door zijn grote fantasie lijken het vaak Grootse Avonturen.
De verhalen worden prachtig geïllustreerd door Joanne Lew – Vriethoff; wat een kick toen ik voor het eerst een illustratie van een door mij geschreven verhaaltje in m’n handen had!

Naast de verhaaltjes en de verdere teksten voor de site schrijf ik iedere maand een column en een nostalgisch ‘Ken je deze nog?’ stukje over speelgoed van vroeger. Verder verschijnen er regelmatig productreviews van Marloes Gesman, die allerlei soorten speelgoed laat testen door het meest kritische publiek denkbaar: haar tweeling Laurens en Hugo.

We werken allemaal intensief samen om deze droom van Sanne te laten slagen en hebben er heel veel plezier in! Leuk als je een keer een kijkje komt nemen, natuurlijk; het blog kun je hier vinden.

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. 7 september 2013 9:33 pm

    LOVE the illustrations – so beautiful. And congratulations with the writing job.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: